Specialty

6 producten

filterfilter kruidig
Aulia Kahfi — Indonesia (anaerobic) Aulia Kahfi — Indonesia (anaerobic)
filterfilter fruitig
Finca Nazareth — El Salvador (natural) Finca Nazareth — El Salvador (natural)
noterig / chocolade omniomni
Rafael Tupayupanqui — Peru (washed) Rafael Tupayupanqui — Peru (washed)
espressoespresso fruitig
Finca Los Chorros –  Guatemala (washed) Finca Los Chorros –  Guatemala (washed)
filterfilter floraal
Aricha Yirgacheffe  — Ethiopia (washed) Aricha Yirgacheffe  — Ethiopia (washed)
noterig / chocolade omniomni
Fazenda  Salto – Brazil (natural) Fazenda  Salto – Brazil (natural)

Specialty

coffee as you are

Deze single origine koffies zijn gebrand volgens een specifiek brandprofiel voor een specifieke zetwijze:

Filter roast bonen worden gebruikt voor zetmethoden zoals Chemex, V60, cafetière, AeroPress... Hier wordt de koffie op lagere temperatuur en gedurende een kortere tijd gebrand. De branding smaakt minder door in het eindresultaat en  er ontstaat een uitgesproken zoetere kop koffie met meer aciditeit.

Espresso roast zorgt ervoor dat de specifieke smaken van de gebrande boon helemaal tot hun recht komen wanneer je koffie zet met een espressomachine. Espressomachines laten de koffie zeer snel door het  water lopen onder hoge druk. Het resultaat is een geconcentreerde espresso die je puur kunt drinken of kunt aanlengen met heet water om een long black of een americano te maken. Je kan de espresso ook als basis gebruiken voor melkcreaties zoals flat whites, latte’s en cappuccino’s.
Doordat de koffie dankzij die branding makkelijker oplosbaar is in water, heeft hij – wanneer goed bereid – een veel zoetere en evenwichtigere smaak.


Omni roast zorgt  ervoor dat de koffie zowel op filter als espresso een perfect gebalanceerde smaak hebben ongeacht welke zetwijze je kiest.

ontdek alles over de verpakking & labels