GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO | NIEUWE DATA WORKSHOPS ONLINE

GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO | NIEUWE DATA WORKSHOPS ONLINE

GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO | NIEUWE DATA WORKSHOPS ONLINE

GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO | NIEUWE DATA WORKSHOPS ONLINE

GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO | NIEUWE DATA WORKSHOPS ONLINE

GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO | NIEUWE DATA WORKSHOPS ONLINE

Sustainable, Ethical and eco-friendly

Onze verpakkingen zijn het resultaat van een weldoordachte keuze, die de waarden waar wij als bedrijf voor staan reflecteert. Om de beste versie van onszelf te worden geloven we dat prioriteit geven aan duurzaamheid en transparantie een grote stap in de juiste richting is.

Duurzaam

100% recycleerbare koffiezakken

Ook in het verleden werd er bij de productie van onze 100% recycleerbare koffiezakken al een minimale hoeveelheid fossiele brandstoffen en minerale hulpbronnen gebruikt. Hierdoor hadden de koffiezakken een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk dan de meeste gangbare koffieverpakkingen. 

Onze nieuwe koffiezakken worden nu zelfs volledig CO2-neutraal geproduceerd. Door te investeren in CO2-verlagende projecten in gebieden waar men koffie produceert wordt de CO2-uitstoot, die onlosmakelijk samengaat met de productie van de zakken, gecompenseerd.

Duidelijkheid

Productinformatie

Om de keuze voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we de koffiezakken zo ontworpen dat ze uitgebreide en duidelijke productinformatie bevatten.
Zo zie je in één oogopslag:

• herkomst van de bonen
• smaakprofiel
• hoogte 
• variëteit 
• oogstmethode
• brandmethode

De classics zijn verkrijgbaar in zakken van 250g en 1000g.
De specialty koffies zijn enkel verkrijgbaar in zakjes van 250g.

Op de achterkant staat de THT-datum. De koffie is exact 1 jaar voor deze datum gebrand. We adviseren om de koffie binnen de maand na aankoop te gebruiken.

kleurtjes

Label

De kleurencode van het etiket zegt iets meer over de smaak van de koffie. Verkies je een klassieke koffie of waag je je liever eens aan een florale of kruidig koffie? Het kan allemaal!

ontdek de kleurencodes

symbooltjes

Label

Op het etiket vind je in de rechtse bovenhoek een symbooltje. Dit symbooltje verwijst naar de zetwijze die wij adviseren voor deze specifieke koffie.

ontdek de symbooltjes

Gebruiksvriendelijk

Easy zipper

Onze koffiezakken met easy opening en zipper zijn makkelijk te openen en hersluitbaar. De zakken zijn herbruikbaar en kunnen opnieuw gevuld worden in onze winkel.
Door het specifieke ontwerp blijft de zak bovendien rechtop staan zodat je makkelijk koffie kunt uitscheppen zonder dat hij omvalt.

Transparantie

Kijkvenster

Met het kijkvenster onderaan zie je meteen of je bonen of gemalen koffie in de hand hebt.
Benieuwd waarop ons kijkvenster geïnspireerd is?
Met een knipoog naar onze gevel in Lievegem geven we jou graag inkijk in onze passie!

voor welke zetwijze?

Maalgraad

 Espresso (heel fijn):
Espresso vereist een zeer fijne maling, die bijna poederachtig is. Dit komt omdat espresso-machines werken met een hoge druk die door de koffie wordt geperst, wat betekent dat de koffie veel sneller contact maakt met hetwater. Het gebruik van een fijnere maling zorgt ervoor dat het water lang genoeg in contact blijft met de koffie om de rijke smaken en aroma's goed te extraheren. Deze maling is dus specifiek voor een half-automatische espresso-machine.

Filter (medium):
Een medium maling is het beste voor een traditionele koffiezet, zoals een drip coffee maker of een filterkoffiezetter. Deze maling zorgt ervoor dat het water geleidelijk door de gemalen koffie kan druppelen en de smaken goed worden geëxtraheerd. De medium maling biedt de juiste balans tussen snelheid en extractie voor filterkoffie.

Cafetière (grof):
Voor een cafetière (of French press) is een grovere maling nodig. Bij deze zetmethode blijft de gemalen koffie een langere tijd in contact met het water (meestal enkele minuten). Een grovere maling voorkomt dat er te veel koffie-extractie plaatsvindt, wat kan leiden tot een bittere smaak.