Uw winkelwagentje

NEW NAMES, SAME COFFEE - Weet je niet wat kiezen? KLIK HIER

FAQ

Kan de koffie ook gemalen verzonden worden?
Wij raden aan om de koffiebonen zoveel als mogelijk in bonen aan te kopen. Koffie behoudt op deze manier langer zijn aroma. Beste garantie voor verse koffie is malen ‘on demand’. Indien je zelf niet in de mogelijkheid bent om  te malen, malen wij zoveel als mogelijk desgewenst de zetmethode. Kies daarom de juiste maalgraad bij een bestelling in onze webshop.

 

Hoe bewaren we de koffie het best?
Koffie wordt het best bewaard afgesloten van licht en lucht, op kamertemperatuur en in de originele verpakking. Onze verpakking is speciaal ontworpen om geen lucht en licht door te laten, is voorzien van een lasstrip en van een éénrichtingsventiel. De gassen die ontstaan na het branden van de koffie kunnen uit de verpakking, maar er kan geen lucht aan de koffie komen. De koffie kan dus perfect in de huidige verpakking bewaard worden als deze telkens goed wordt afgesloten. Diepvries of ijskast zijn overbodig.

 

Hoe lang blijft de koffie goed? 
De koffie kan het best gedronken worden binnen een termijn van 30 dagen na branding, daarna zal het aroma geleidelijk aan afnemen. Er staat telkens een branddatum en een houdbaarheidsdatums (van vijf maanden) op onze verpakking,

 

Hoe zet/bereid ik mijn koffie het best?
Hét recept bestaat niet en alles is smaak- en persoonsgebonden. Idealiter is de verhouding koffie/water bij een klassieke filterkoffie 60g koffie op 1 liter water. De fijnheid van de maling speelt hierbij een heel belangrijke rol omdat we altijd op zoek gaan naar de ‘perfecte’ extractie. Extractie is de mate waarin de oplosbare stoffen worden onttrokken aan de koffiebonen en oplossen in water. Te fijn gemalen koffie kan overextractie geven, te grof gemalen koffie onderextractie. Ook spelen de watertemperatuur, de hoeveelheid koffie alsook de extractietijd een grote rol in het zoeken naar de juiste kop koffie. Vraag gerust meer advies in onze winkel of stuur ons een apart mailtje met jouw specifieke zetmethode en vraag.